oбјављено: 21. 05. 2014.

Помоћ из Мостара поплављеним подручјима

По препоруци Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве и позиву Епархије захумско-херцеговачке и приморске у вези са помагањем становништву поплављених подручја у Босни и Херцеговини и Републици Србији, протеклих дана помоћ угроженима прикупљана је и на подручју Мостара.
Велика количина помоћи из цијеле долине Неретве и околних подручја, прикупљана је у сарадњи Српске православне црквене општине мостарске, Манастира Житомислића и Канцеларије Владе Републике Српске у Мостару. Новчани прилози, храна, одјећа и хигијенска средства прикупљана су у Владичанском двору у Мостару, у конаку Манастира Житомислића, парохијском дому у Бијелом Пољу и на подручју парохије са сједиштем у Благају. Овом приликом и мјештани Зијемаља прибавили су значајну количину пелена за бебе, а позиву се одазвало и педузеће “Виолета” из Груда, на челу са директором Петром Ћорлуком, такође упућујући помоћ у хигијенским производима за бебе.
Поред упућене новчане и материјалне помоћи, овом приликом указана је и спремност за пружање помоћи и у виду смјештаја расељеним становницима поплављених подручја, као и физичка помоћ при санирању штете.
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: