oбјављено: 18. 01. 2013.

Слава Епархије ЗХиП

1 7Дана 2.јануара 2013 г. прослављена је слава Епархије ЗХиП Г.Григорија Св.Игњатије Богоносац.У храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару служена је Св.Архијерејска Литургија којом је началствовао Митрополит Црногорски-приморски Г.Амфилохије .
Дана 2. јануара 2013. г. прослављена је славе Епархије ЗХиП и Епископа ЗХиП Г. Григорија, Св. Игњатије Богоносац. У храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару служена је Св. Архијерејска Литургија којом је началствовао Митрополит Црногорско – приморски Г. Амфилохије уз саслуживање домаћина Еп. Григорија и Еп. Атанасија, и свештеника наше Епархије. Након прочитаног Светог Јеванђеља, Митрополит се бесједом обратио вјерном народу.
Током службе у чин јереја рукоположен је ђакон Марко Гојачић. На крају Литургије пререзани су славски колачи, како домаћина Владике Григорија, који као своју Крсну славу слави Св. Игњатија Богоносца, тако и осталих слављеника који прослављају другу двојицу Светитеља који се истога дана славе: Св. Данила Архиепископа Хумског и Св. Јована Кронштатског. Потом су уручена и ордења за троје источно-херцеговачких задужбинара и људи који су помогли и Цркви и народу Херцеговине у протеклом периоду.
Орден Светог Саве уручен је Зорану Божићу, а орден Света Евгенија царица Милица добиле су Дара Цвијетић из Требиња и Радмила Вујовић из Билеће за несебичну помоћ старим људима, али и народу на Косову и Метохији.
Плакете Епархије ЗХиП за заслуге на Математичкој олимпијади добили су и ученици из основних и средњих школа у Невесињу, који су на оваквим олимпијадама широм свијета остварили низ запажених резултата. Услиједило је наступ СПКУД “Гусле” Мостар са играма из Мостара. За све присутне припремљена је славска трпеза у Владичанском двору, којег је овом приликом освештао Митрополит Амфилохије.

oзначено са:одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: