oбјављено: 18. 01. 2013.

Озваничен почетак рада канцеларије Владе Републике Српске у Мостару

grigorije i zeljka 1

Министар за економске односе и регионалну сарадњу РС, Жељка Цвијановић данас је у Мостару озваничила почетак рада канцеларије Владе Републике Српске за коју је рекла да ће бити институционална веза Владе са повратницима и градом Мостаром. Цвијановићева је рекла да ће канцеларија бити севис који ће омогућити грађанима да се лакше обрате влади Републике Српске и упуте своје захтјеве.

”Овдје има пуно повратника,али и студената и ова канцеларија, која је инкорпорирана у Владу Републике Срспке, представља мост између Мостара и Владе”, рекла је Цвијановићева, те додала да ће Влада Српске наставити да пружа подршку повратницима. Цвијановићева је нагласила да ће се путем ове канцеларије одвијати и привредна сарадња.

vladika grigorije i zeljka cijanovic 1

Његово преосвештенство Владика захумско -херцеговачки и приморски Григорије истиче да су и Влада Српске и град Мостар схватили жеље и потребе повратника и омогућиле отварање ове канцеларије у Мостару. Канцеларија је, каже Владика Григорије, отворена са добрим намјерама да се помогне и повратницима и свима који овдје живе. Ово је прилика да нам помогну. Помагали су и до сада у изградњи Саборне цркве, а нама је било важно да

изградимо и цркву, али и живот у Мостару.   рекао је владика Григорије.

Владика Григорије нагласио је да је Влада Српске направила велики искорак отворивши Канцеларију у Мостару.

”Граница у БиХ је тврдо поставњена, треба да буде више прожимања и сарадње, рекао је Владика Григорије.

Канцеларија Владе Републике Срспке налази се у Владичанском двору у Мостару, гдје је одраније и конзулат Србије.
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: