oбјављено: 18. 01. 2013.

Божићни концерт

1

Традиционални Божићни концерт под називом „Твоје од твојих“ у организацији Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ градски одбор Мостар и Српског пјевачког и културно-умјетничког друштва „Гусле“ одржан је у Хрватском дому херцег Стјепан Косача у Мостару

На концерту су наступили СПКУД „Гусле“, Хрватско пјевачко друштво „Хрвоје“ и група „Валтер Акустико“ из Мостара, као и представници других херцеговачких градова: Етно група „Свети великомученик Димитрије“ из Невесиња, Фолклорно друштво „Љубиње“ из Љубиња, народни гуслар Момир Авдаловић из Гацка, женска пјевачка група Удружења гуслара и епских пјесника „Војвода Влатко Вуковић“ из Билеће, Културно-умјетничко друштво „Алат“ из Требиња, Хор Херцеговачке Грачанице из Требиња, Хор „Света Анастасија српска“ из Требиња.
Бесједу је одржао и програм водио ђакон Бранислав Рајковић, на сцени су се могле видјети и чути игре и пјесме из разних крајева Херцеговине. И ове године као и прошлих сала ХД херцег Стјепан Косача је била испуњена до последњег мјеста.
Након концерта у галерији краљице Катарине Епископ ЗХиП г. Григорије отворио је изложбуслика Велимира Величковића једног од најеминентнијих савремених српских сликара.
Уз представнике православне цркве на концерту и изложби су присуствовали и представници католичке цркве и исламске заједнице те представници јавног и политичког живота Мостара и Херцеговине.
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: