oбјављено: 29. 08. 2012.

Упокојила се у Господу слушкиња Божија Ранка (Живка) Ивеља

У навечерје празника Успења Пресвете Богородице, 27. августа 2012.године, упокојила се у Господу слушкиња Божија Ранка (Живка) Ивеља, предавши душу своју у наручје Господу и Пресветој Богородици, Мајци Живота и Избавитељки од смрти.

Ранка је рођена 1938.године у Мостару. Са непуне три године остала је без оца који је мученички пострадао 1941.од усташке руке у Јадовну. О њеном и братовом одрастању (брат +Ранко имао годину дана када је остао без оца) бригу је водила мајка Стоја, која се упокојила прије двије године у дубокој старости

.

Дивљења је вриједан њен труд и љубав према Цркви и роду своме, који ће заувијек бити овјековјечени како у сјећању Божијем, тако и у њеном завјештању породичне куће у Мостару и личних вриједности Српској православној цркви.

Чин опијела служили су сви мостарски свештенослужитељи на сам дан празника, на новом православном гробљу у Бјелушинама, којем је присуствовао и велики број пријатеља, комшија и родбине.

Нека јој Господ да живот вјечни и Царатво небеско молитвама Пресвете Богородице, Која је свима нама неизмјерна нада и неуморно посредништво пред Престолом Божијим.

Вјечан јој спомен!
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: