oбјављено: 23. 06. 2012.

Свечани пријем и донаторски ручак

1118

У четвртак 21.јуна.2012.г. у Владичанском Двору уриличен је свечани пријем за мостарског муфтију Сеида еф. Смајкића, главног имама Салема еф. Дедовића, господина Рамиза Јеловца предсједника Меџлиса ИЗ у Мостару, званичнике из реда бошњачког народа у граду Мостару, као и за наше увијек добродошле комшије. Госте су дочекали Епископ ЗХиП господин Григорије, са мостарским свештенством.

Епископ ЗХиП господин Григорије пожелио добродошлицу свим присутнима и истакао је да је ово значајан тренутак за суживот Срба и Бошњака у долини Неретве. Владика Григорије је такође упознао мостарског муфтију Сеида еф. Смајкића са планом обнове старе школе која се налази изнад градилишта Саборне цркве Свете Тројице.
Гости су изразили спремност и жељу да помогну у реализацији тог пројекта.

Дан касније у Владичанском двору уприличен је донаторски ручак за обнову Старе школе, дјечијег вртића и студентског дома на коме су се сабрали хрватски и српски званичници и привредници који су дошли на позив предсједника ХДЗ-а БиХ господина Драгана Човића и предсједника Републике Српске господина Милорада Додика.

Владика Григорије:
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: