oбјављено: 09. 01. 2012.

Свечани Божићни концерт групе Легенде

3421

     

   Другог дана Божића у Мостару одржан је свечани Божићни концерт у организацији Српског пјевачког и културног – умјетничког друштва Гусле Мостар и Српског просвјетног и културног друштва Просвјета Градски одбор Мостар. Традиционалну бесједу ове године изговорио је отац Дражен Тупањанин, парох требињски и старјешина цркве Светих Арханђела у Требињу.

 
    Публика је имала прилику уживати у изврсном концерту београдске групе ”Легенде”. У великој сали ХД херцег Стјепан Косача није било довољно мјеста за све који су жељели присуствовати тој вечери, па је са умјетницима договорен још један наступ наредног дана у исто вријеме.     
    Концерт је привукао обожаваоце из цијеле земље, који су хитове ”Не веруј”, ”Не питај”, ”Због тебе” и друге пјесме испратили овацијама и гласним аплаузима. За крај су чланови СПКУД  ”Гусле” Мостар, уз музичку пратњу гостију из Београда, изведбом пјесме ”Божић, Божић благи дан” честитали празник присутнима.   
    Након концерта уприличен је пријем у галерији краљице Катарине Косаче. Том су се приликом Епископ ЗХиП господин Григорије, фра Иван Сесар, провинцијал Херцеговачке фрањевачке провинције, Салем еф. Дедовић, главни имам мостарски и господин Љубо Бешлић, градоначелник Мостара присутнима обратили пригодним ријечима, честитавши домаћинима радосни празник.
    
Славље је настављено у гостопримници Старе Православне цркве.Бесједа о. Дражена Тупањанина:
Music Hosting – Listen Audio – Božićna besjeda
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: