oбјављено: 05. 03. 2011.

Премијера филма "Монтевидео, Бог те видео" у Мостару

Као што је било и најављено, у организацији Српског пјевачког и културно-умјетничког друштва “Гусле” Мостар и ХД дома херцег Стјепан Косача у Мостару је 3. марта премијерно приказан вишеструко награђивани филм Драгана Бјелогрлића “Монтевидео, Бог те видео”.  Све три пројекције, у 16, 19 и у 22 часа, у великој дворани ХД херцег Стјепана Косаче су биле изваредно пропраћене од  филмске публике Мостара и Херцеговине. Премијери су присуствовали бројни угледни гости из политичког и јавног живота Града Мостара, Херцеговачко-неретвљанског кантона, те источнохерцеговачких општина…

После сваке пројекције публици су се поклонили редитељ филма Драган Бјелогрлић, глумци Сергеј Трифуновић, Нина Јанковић, Данина Јефтић, Милош Биковић и Петар Стругар.„Прес“ конференција је одржана  у Галерији краљице Катарине Косаче у 18.30 часова. Након успјешне премијере настављено је дружење с гостима уз прикладну вечеру.
Ово је још само један доказ, поред овогодишњег Божићног концерта, да се по повратку сједишта Епархије ЗХиП у град  подно Вележа и сабирања кроз културу око себе свих људи добре воље, културни живот српске православне заједнице враћа на највиши ниво. Онај који јој једино и приличи, обзиром на  њену веома богату културну традицију.
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: