oбјављено: 28. 02. 2011.

Посјета премијера Републике Српске г. Александра Џомбића Епархији ЗХиП

P2280109_1600x1200Предсједник Владе Републике Српске г.Александар Џомбић са својим сарадницима посјетио је у понедјељак, 28.фебруара 2011.године Епископа ЗХиП г.Григорија и сједиште Епархије ЗХиП у Мостару. Премијер Џомбић је изјавио, након разговора са владиком Григоријем, да ће Влада РС наставити да помаже Србима и Српској православној цркви на подручју Мостара, додајући да је РС и ове године у јединствени Фонд за повратак БиХ уплатила значајна средства. “Биће довољно средстава и за повратак Срба на ове просторе”, рекао је Џомбић и додао да је на састанку разговарано и о отварању представништва Владе РС у Мостару.

Џомбић је рекао да је Влада РС већ уплатила 60 посто средстава од обећаних 2.000.000,00 КМ за обнову Саборне цркве у Мостару, док Влада Федерације БиХ није уплатила обећана средстава, због чега ће с федералним колегама разговарати о тој теми како би обнова цркве могла напредовати.
“Како буде одмицала динамика радова ми ћемо уплаћивати и остатак средстава”, рекао је Џомбић и додао да је разговарано и о осталим пројектима обнове објеката СПЦ на овом подручју – конака, школе и владичанског двора.
Владика Григорије рекао је да ће посјета премијера РС бити подстрек, како српском народу, тако и Цркви која је у Мостару присутна у пуном капацитету.

Инфо служба Епархије ЗХиП

oзначено са:одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: