oбјављено: 29. 03. 2010.

Цвијети у Мостару

001Почетком ове године је изашла из штампе књига др Јована Радуловића „Славно доба Мостара“. То је иначе докторат који је Јован Радуловић одбранио још давне 1941. године на Философском факултету у Београду. Др Радуловић у наведеној књизи говори о друштвено – политичким дешавањима у Мостару у другој половини деветнаестога и првој половини двадесетог вијека, те даје посебан приказ културног живота тога доба. Иначе, ово је прва књига у издаваштву обновљене “Мале мостарске библиотеке“ СПЦО Мостар и СПКУД „Гусле“ Мостар…

На Лазареву суботу 27. марта, u 19 часова у Клубу „Алекса “ у Мостару представљена је читалачкој публици књига др Јована Радуловића “Славно доба Мостара” у организацији издавача СПЦО Мостар и СПКУД „Гусле“ Мостар. Након добродошлице коју је у име издавача пожелио протојереј – ставрофор Радивоје Круљ, о књизи су говорили приређивачи др Ранко Поповић и мр Драга Мастиловић, док је завршну ријеч имао Епископ Захумско – Херцеговачки и Приморски господин Григорије.
На Цвијетну Недељу у Старој Цркви Рођења Пресвете Богородице у Мостару Владика Григорије је служио Свету Архијерејску Литургију уз саслужење протојереја – ставрофора Радивоја Круља – пароха мостарског, јереја Данила Бора – пароха благајског, те ђакона Миодрага Вртикапе и Милана Умковића. На Светој Литургији Владика Григорије је рукоположио у презвитерски чин ђакона Миодрага Вртикапу, који ће служити у парохији бјелопољској умјесто јереја Немање Лукете који прелази на другу невесињску парохију.
После Свете Литургије, мостарску црквену заједницу су обрадовали најмлађи фолклористи мостарских „Гусала“ који су заиграли у порти Цркве, након чега је услиједило послужење.
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: