oбјављено: 11. 02. 2010.

Концерт у Мостару

001СПКУД Гусле Мостар је у сриједу 10. фебруара 2010. године у Клубу Алекса у Мостару организовао концерт ученика ОМШ Свети Роман Мелод из Невесиња и подручног одјељења из Гацка. Након успјешно изведене тродневне културне манифестације „Са Алексом“ дошло се до идеје да се одржи овакав један концерт, захваљујући протојереју – ставрофору Радивоју Круљу, старјешини СПЦО Мостар и мр Александру Стојановићу, директору ОМШ Свети Роман Мелод из Невесиња, уз свесрдну подршку госпођице Александре Савић, програмске директорице Клуба Алекса…

„Наиме, од саме обнове СПКУД Гусле у Мостару у октобру 2008. године, ОМШ Свети Роман Мелод из Невесиње је увијек, некако, од помоћи Гуслама, било да се ради о припремању: Божићног концерта, Светосавске бесједе, Четвртфиналне вечери Васкршњг фестивала, Шантићевих свечаности или било којег другог културног догађаја. Тако да је помоћ у организацији овог концерта само мали знак захвалности професорима и ђацима ове Музичке школе од стране Гусала.“ истакао је на самом почетку отац Данило Боро, предсједник Друштва.
А „Концерт“ је био прилика ђацима клавира, хармонике и виолине, да покажу шта знају. Представили су се мостарској публици ђаци клавира у класи проф Јованке Петровић, ђаци хармонике у класи мр Александра Стојановића, Кети Милевске, Младена Каличанина и Катје Пуповац и ђаци виолине у клас проф Јоване Божић и Наташе Живковић. Нарочито су запажен наступ имали: Ђорђе Паровић на хармоници у класи мр Александра Стојановића, те Хелена Јањић и Неда Јањош на клавиру у класи проф Јованке Петровић.

СПЦО Мостар




одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: