oбјављено: 03. 10. 2009.

Свечано потписивање уговора за обнову Саборне цркве у Мостару

IMG_8299

У мостарском хотелу „Old Town”, у четвртак 1.10.2009.године потписан је уговор са извођачем радова за обнову Саборне Цркве Свете Тројице у Мостару. Уговор су потписали у име инвеститора: Епархије Захумско-Херцеговачке и Приморске Епископ ЗХиП г.Григорије и парох мостарски о.Радивоје Круљ, а у име извођача радова Конзорција Г 3 директори и власници грађевинских предузећа: „Gemax” из Београда г.Ђорђе Антељ, „Грађење” из Источног Сарајева г.Зоран Попић и „Поробић” из Требиња г.Божо Поробић.

Велику радост и благослов својим присуством овој историјској свечаности учинили су нам монаси са Свете Горе Атонске и игуманија Никомида са сестрама из манастира Ормилије у Грчкој.
Свечаном потписивању уговора присуствовали су: г.Анатолиј Викторов шеф канцеларије ОХР-а у Мостару, г.Срећко Борас премијер Владе ХНК, г.Љубо Бешлић градоначелник Мостара, министри из кантоналне и федералне Владе, представници медија и други.

Према потписаном уговору, који се односи на прву фазу тј. грађевинске радове на Цркви, вриједност радова износи 8.017.182,55 КМ, рок извођења је 3 године, а радови почињу, ако Бог да, у року од 10 дана.

.
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: