oбјављено: 11. 09. 2009.

Амерички амбасадор у посјети СПЦО Мостар

0-7Делегација америчке амбасаде у БиХ на челу са амбасадором Чарлсом Инглишом  дана 10.09.2009. године посјетили су канцеларију СПЦО Мостар и том приликом разговарали са представницима Српске Православне Цркве у Мостару игуманом Данилом Павловићем, старјешинином Саборне Цркве Радивојем Круљем, парохом Благајским Данилом Бором те члановима Управе СПЦО Мостар Славишом Ковачевићем и Данилом Голом.

У пријатном разговору који је трајао скоро сат времена игуман Данило и отац Радивоје су еминентим гостима изложили тренутно стање у Српској заједници и Српској Православној Цркви у Мостару и Херцеговини, нагласивши важност реализовања започетих активности на обнови Саборне Цркве у Мостару и осталих објеката у власништву СПЦО Мостар.
После разговора у канцеларији СПЦО Мостар господин Инглиш је изразио жељу да обиђе Владичански двор, Стару Цркву и рушевине Саборне Цркве што је и учињено.
На крају посјете се игуман Данило захвалио амбасадору на посјети која је обрадовала Србе у Мостару изразивши жељу да ће и Америчка администрација у БиХ учествовати у обнови Саборне Цркве  као и масовнијем повратку Срба у овај град јер су управо Срби у подјељеном граду као што је Мостар тај помирујући фактор којега никако нетреба игнорисати.
Господин Инглиш је видно одушевљен овом посјетом изразио задовољство што је посјетио СПЦО Мостар и обећао да ће се у будућности више ангажовати на рјешавању проблема на које наилази Српска заједница у Мостару и да ће помно пратити ток градње Саборне Цркве и помоћи колико буде у могућности.

Истог дана у 19:30 у хотелу Еро у Мостару америчка амбасада је организовала пријем на коме су присуствовали највиши политички функционери и представници вјерских заједница из овог региона. На пријему су учествовали и представници Српске Православне Цркве игуман Данило Павловић, парох Коњички Милан Бужанин и члан управе СПЦО Мостар Славиша Ковачевић.Том приликом је амбасадор представио своје нове сараднике у америчкој амбасади и захвалио свим присутнима што су се одазвали његовом позиву.
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: