oбјављено: 30. 03. 2009.

Одржана прва сједница СПКУД "Гусле" Мостар

 У Центру за културу Мостар дана 30. марта 2009. године одржано је прво редовно засједање Скупштине Српског пјевачког и културно-умјетничког друштва Гусле Мостар. Сједницу је отворио предсједник друштва свештеник Данило Боро и том приликом поздравио све присутне чланове и пожелио им добродошлицу.
Предложени дневни ред скупштине односио се на извјештај о активностима друштва у периоду од Обновитељске скупштине , тј. 10. октобра 2008. године, до данас,

планираних активности Друштва у будућем периоду, финансијског извјештаја утрошених средстава за активности из прве тачке и текућих питања. Након усвајања дневног реда свештеник Данило Боро је исцрпно извјестио присутне чланове о свим поменутим питањима. Без много дискусија изражено је задовољство присутних због чињенице да  је  у протеклом периоду урађено и више од планираног и да се у будућности планирају многе активности које ће доприњети развоју и промоцији српске културе и умјетности на овим просторима. Такођер, дошло се до закључка да је постојање Друштва оправдано и да треба радити на повећању броја чланова, посебно младих.
Затварајући сједницу, свештеник Данило Боро се захвалио свим присутним и рекао да је задовољан постојањем оптимизма свих чланова да се у будућности ради на обнови културног живота Срба у Мостару.

Горан Трифковић
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: