oбјављено: 17. 03. 2009.

Посјета представника међународних организација ЦО Мостар

IMG_2700Директорица  УН секретаријата за достизање Миленијумских  Развојних  циљева,   гђа. Софија Де Каен,  градоначелник Мостара госп. Љубо Бешлић, предсједник градског вијећа Града Мостара госп. Данијел Видовић, те представници УНЕСКО-а, УНДП-а и УНИЦЕФ-а су дана 17. марта 2009. године, посјетили управу Српске православне црквене општине Мостар гдје их је, у име епископа ЗХиП г.Григорија,  дочекао парох мостарски о.Радивоје Круљ.

Након што им је пожелио добродошлицу, отац Радивоје их је упознао са најважнијим појединостима у којој фази је дошла обнова Владичиног двора и Саборне цркве у Мостару и о најважнијим историјским и културним чињеницама везаним за та два објекта. Госпођа Де Каен је захвалила на добродошлици и увидила важност изградње тих објеката, док је градоначелник града Мостара, госп. Љубо Бешлић, изразио жељу и хтијење за даљњу сарадњу Епархије ЗХиП и градских институција.
Након разговора посјетили су Владичански двор , као и Саборну цркву и изненадили се импозантношћу и културном вриједношћу тих објеката.

Горан Трифковић

oзначено са:одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: