oбјављено: 16. 06. 2008.

Тројчиндан у Мостару

У недељу 15. јуна 2008. године на празник Силаска Светог Духа на Апостоле -Педесетницу – Тројичиндан на рушевинама Саборне Цркве Свете Тројице у Мостару ( 15.јуна 1992. године Саборна Црква је запаљена ) Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештество умировљени Епископ Атанасије (Јевтић) уз саслужење епархијских свештеника и ђакона и београдког проте Миодрага Петровића, а на Светој Литургији одговарао је мјешовитихор Светог Краља Милутина из Београда, који је такође дошао Мостарцима у госте да заједно прославе славу и подјеле радост празника.
После Свете Литургије у оквиру културно-умјетничког програма пјевали су музички састави Свети Димитрије из Невесиња и Мостар Севдах, који су својом пјесмом употпунили свенародно весеље.
За многобројни народ за кога овај храм и његова обнова значи све – саму обнову живота, била је уприличена и богата трпеза љубави. Домаћин (кум) славе ове године био је чувени Мостарац Душан Бајевић, који се и сам свесрдно укључио у обнову Саборне Цркве у Мостару.  Домаћин (кум) славе за следећу годину је господин Жељко Јерговић са породицом.
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: