oбјављено: 02. 04. 2008.

Састанак у Манастиру Житомислић са премијером Владе Федерације БиХ

IMG_0577__Medium_Премијер Федерације БиХ г. Неџад Бранковић, и министри у Влади: министар финансија г. Вјекослав Беванда, министар спорта и културе г.Гаврило Граховац, министар развоја, подузетништва и обрта г. Велимир Кунић, и министар за расељена и избјегла лица г.Един Мушић; разговарали су у Манастиру Житомислић са игуманом манастира Архимандритом Данилом (Павловићем) и мостарским парохом Протојерејом-ставрофором Радивојем Круљем.

Циљ посјете и разговора је био договор око даљих корака по питању пројекта обнове Саборне Цркве Свете Тројице у Мостару као и о активностима федералне Владе у обнови укупног културно-историјског насљеђа и вјерских објеката.

Премијер Бранковић је истакао како су у програму јавних инвестиција Владе Федерације БиХ планирана значајна средства за три најважнија вјерска објекта која се тренутно обнављају, и то Саборна Црква у Мостару, џамија Ферхадија у Бања Луци и Самостан Плехан, чиме би федерална Влада постала најзначајнији обновитељ Саборне Цркве у Мостару.
Што се тиче текуће године федерална Влада је већ издвојила 264.000 КМ за обнову Саборне Цркве и њени министри, на челу са премијером ће активно учествовати у донаторској вечери у Мостару 10. маја ове године.

Истог дана, у уторак, 1.априла 2008.године, мостарски ђакон Данило Боро је заједно са српским министром у ХНК г.Борисом Бабићем посјетио конзула Републике Турске у Мостару г.Тургута Курала, упознавши га са нашим активностима у вези обнове Саборне Цркве Свете Тројице у Мостару и предавши му неколико позивница за донаторску вечеру. Конзул је врло радо прихватио позив рекавши да ће Владу своје земље замолити да учествује у обнови Саборне Цркве Свете Тројице у Мостару.

 ЦО Мостар
одабир писма

пратите нас и на:

градилиште уживо: